VA01

Valberg

In the Valberg village, Southern Alps, rearrangement of a duplex apartment into a mountain-style chalet while taking extra meticulous care of details.
An embedded doormat at the entrance with a wall paneling made of louvered panels that hide the fake levels of the existing wall, the technical section, the dressing room and the ski closet emanate the search for space optimization that is at the essence of the project's concept.
An important living space at the lower level with an open kitchen and a renovated recovery bar cabinet. A staircase that is well integrated within the space.
At the higher level, both the two bedrooms and two bathrooms have been completely renovated in the same style.
Ceilings paneling in old beams and whitened wooden plats. Doors, cupboards and kitchen are all fitted in aged whitened oak. The wooden floor is dark grey. To top it all, a very well-studied lighting equipment completes the chalet, along with a white wall coating that embellishes this ensemble.    

Country

France

Region

Valberg

Date

Jul 2014

Status

Completed